Sentrale aktører er kategorisk negative til kjernekraft. Det vil få konsekvenser.
Når sentrale aktører hevder at vi ikke trenger kjernekraft for å løse den norske strømkrisen, bør de være tydelige på hva alternativene innebærer. Det er de ikke.
Denne siden inneholder publiserte artikler og podcaster (velg fra meny) som tar sikte på å belyse relevante aspekter knyttet til energikildene våre - både positive og negative. Målet er en konstruktiv debatt som er basert på erkjennelsen av at vi har en klimautfordring som vi må gjøre noe med, og hvor vi søker å løse denne utfordringen ved å forholde oss til helheten.
Artiklene er skrevet av eller med Jonny Hesthammer og hans team. Hesthammer er tidligere geologi- og geofysikkprofessor og for tiden administrerende direktør i M Vest Energy og Norsk Kjernekraft. De tidlige artiklene ser på helheten til energisystemene fra et globalt perspektiv, mens senere artikler fokuserer mer på det norske kraftsystemet, og da spesielt med søkelys på kjernekraft.
Ikke alle vil være enige i alt som er skrevet, men innholdet vil forhåpentligvis danne grunnlaget for refleksjon og saklig diskusjon - og hvor det er enighet om det endelige målet: nullutslipp med minst mulig negativ innvirkning på planeten vår og oss som lever på den.
Når sentrale aktører hevder at vi ikke trenger kjernekraft for å løse den norske strømkrisen, bør de være tydelige på hva alternativene innebærer. Det er de ikke.
Geolog Thorbjørn Kaland tar olje- og energiminister Terje Aasland i forsvar etter at BTs kommentator Stig Arild Pettersen mente at ministerens kjernekraftmotstand vanskelig kan forstås som annet enn kunnskapsløshet.
Resultatet er lavere strømpriser til de norske forbrukerne.
Regjeringen er begeistret for væravhengig strømproduksjon og skeptisk til kjernekraft. Dermed risikerer vi både lav forsyningssikkerhet og enda høyere strømpriser.
Det publiseres stadig flere forskningsresultater som viser at kjernekraft kan bidra til å minimere negative konsekvenser, ikke bare for klima, men også for natur og miljø. Disse resultatene bør natur- og miljøvernorganisasjonene i Norge nå ta inn …
Det er utopi å tro at fornybart alene kan løse verdens energiutfordringer. Til det trengs både bærekraftig kjernekraft og naturgass. Også i Europa.
Å fjerne energitilgang til fordel for klimatiltak er ikke bærekraftig utvikling.
De politiske partiene i Norge må ta tydelig stilling til hvorvidt vi skal være selvforsynt med strøm eller ikke, hvorvidt vi skal ha billig strøm eller ikke, og hvordan forsyningssikkerheten skal ivaretas i lys av de store energiutfordringene Europa …
At det vil ta tid å bygge kjernekraft, er et tøvete argument for å ikke gjøre det. Nettopp fordi det vil ta tid, må vi starte nå.
De tar lett på forsyningssikkerhet og det norske folks vilje til å akseptere naturinngrep og høye strømpriser.